Search
Close this search box.

A jövő generációinak védelme Közép-Európában – ‘Protection of Future Generation in Central Europe’

Start of the event

2022. 11. 24.

End of the event

2022. 11. 24.

Venue

University of Miskolc, Hungary

2022. november 24-én került megrendezésre a „Közép-európai Professzori Hálózat 2022” soron következő nemzetközi konferenciája ‘Protection of Future Generation in Central Europe: Good Practices and Developments at Constitutional Level, and Current Challenges in the Legal Order , melyre a Miskolci Egyetemen került sor.

A „Közép-európai Professzori Hálózat 2022” kutatási projekt 2022. január 1-én kezdte meg tevékenységét az összehasonlító jog területén hét közép-európai ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) szakértőinek aktív részvételével.

A témában tartott konferencia nagyszerű lehetőséget biztosított arra, hogy a kutatócsoport tagjai nemzetközi hallgatóság előtt bemutassák a ,Constitutional Protection Of The Environment And Future Generations – Legislation And Practice In Certain Central And Eastern European Countries című könyv fejezeteit, mint a kutatás fő eredményét. Ez a könyv nem csak a fejezetírók hiánypótló hozzájárulása az összehasonlító jogtudomány területének, hanem egy kiadvány is egyben, amely rávilágít a kérdéskör legfontosabb közép-európai vonatkozásaira.

Any opinion, comments?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presenters

Csilla Csák
Gyula Bándi
Anikó Raisz
János Ede Szilágyi
Bartosz Rakoczy
Michal Maslen
Judit Pump
Miha Juhart
Károly Benke
Bartosz Majchrzak
Zsófia Hornyák
Michal Radvan
Zoltán Nagy
Sanja Savcic
Erika Farkas Csamangó
Frane Stanicic
Attila Pánovics
Enikő Krajnyák
Anna Martinez-Zemplén

Moderators

István Olajos
János Ede Szilágyi
Gyula Bándi

Themes

Share
Scroll to Top