Keresés
Close this search box.

Legal protection of state and national symbols in Central Europe

Rendezvény kezdete

2022. 06. 21.

Rendezvény vége

2022. 06. 22.

Helyszín

Károli Gáspár Református Egyetem

2022. június 22-én a „Közép-európai Professzori Hálózat 2022” soron következő nemzetközi konferenciája került megrendezésre Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetemen, a Károlyi-Csekonics-palotában.

„Az állam- és nemzeti jelképek jogi védelme Közép-Európában” című esemény a Professzori Hálózat „A nemzeti szimbólumok alkotmányjogi védelme” című kutatócsoport első féléves munkájának eredményeit volt hivatott bemutatni, a kutatásban részt vevő professzorok elemző és összegző előadásain keresztül.

A „Közép-európai Professzori Hálózat 2022” kutatási projekt 2022. január 1-én kezdte meg tevékenységét az összehasonlító jog területén hét közép-európai ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) szakértőinek aktív részvételével.

A rendezvényt a Károli Gáspár Református Egyetem rektor helyettese, Szuchy Róbert nyitotta meg, majd ezt követően a konferencia nyitó részében részt vett a Miskolci Egyetem Közép-európai Akadémia főigazgatója, Dr. Zombory Katarzyna, valamint a Zágrábi Egyetem professzora, Dalibor Čepulo.

A konferenciát a Miskolci Egyetem Közép-európai Akadémia, Károli Gáspár Református Egyetem, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, a Magyar Összehasonlító Jogi Egyesület, valamint a Közép–európai Összehasonlító Jogi Szövetség szervezte.

A konferencia programja:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előadók

Fazakas Zoltán József
Szuchy Róbert
Katarzyna Zombory
Tóth J. Zoltán
Aleksandra Syryt
Dalibor Čepulo
Kateřina Frumarová
Benjamin Flander
Ján Škrobák
Dalibor Đukić
Kruzslicz Péter
Tribl Norbert
Szilágyi János Ede

Moderátorok

Fazakas Zoltán József
Tóth J. Zoltán
Szilágyi János Ede

Témák

Esemény megosztása
Scroll to Top