Keresés
Close this search box.

A jövő nemzedék és a környezet védelmének alkotmányos keretei egyes közép-európai országok rendeleteiben és jogrendszerében

Rendezvény kezdete

2022. 05. 26.

Rendezvény vége

2022. 05. 26.

Helyszín

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Magyarország

2022. május 26-án került megrendezésre a „Közép-európai Professzori Hálózat 2022” soron következő nemzetközi konferenciája, melyre Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen került sor.

„A jövő nemzedék és a környezet védelmének alkotmányos keretei egyes közép-európai országok rendeleteiben és jogrendszerében” című esemény a Professzori Hálózat „A teremtett világ és a jövő generációk alkotmányjogi védelme” című kutatócsoport első féléves munkájának eredményeit volt hivatott bemutatni, a kutatásban részt vevő professzorok elemző és összegző előadásain keresztül. A „Közép-európai Professzori Hálózat 2022” kutatási projekt 2022. január 1-én kezdte meg tevékenységét az összehasonlító jog területén hét közép-európai ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) szakértőinek aktív részvételével.

A rendezvényt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Kuminetz Géza nyitotta meg, majd ezt követően a konferencia nyitó részében részt vett a Miskolci Egyetem Közép-Európai Akadémia főigazgatója, Dr. Zombory Katarzyna, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora, Bándi Gyula.

A konferenciát a Miskolci Egyetem Közép-európai Akadémia, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Környezet- és Versenyjogi Tudományok Tanszék, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Genetikai Erőforrások Intézete, valamint a Közép – európai Összehasonlító Jogi Szövetség szervezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előadók

Géza Kuminetz
Gyula Bándi
Katarzyna Zombory
Frane Stanicic
Michal Radvan
Benke Károly
Bartosz Majchrzak
Michal Maslen
Miha Juhart
Vasilka Sancin
Sanja Savčić
Krajnyák Enikő
Kovács Ágnes
Szilágyi János Ede

Moderátorok

Szilágyi János Ede
Bándi Gyula

Témák

Esemény megosztása
Scroll to Top