Keresés
Close this search box.

Professzori profil

Bemutatkozás

Vasilka Sancin, PhD, a Ljubljanai Egyetem Jogi Karának nemzetközi jogi professzora, a Nemzetközi Jogi Tanszék vezetője és a Nemzetközi Jogi és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének igazgatója. Tagja (2022-2025) és alelnöke (2024) az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tanácsadó bizottságának, valamint tagja és alelnöke (2019-2022) az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának. Többek között választott bíró és elnökségi tag a Békéltető és Választott bíróságon (EBESZ); az EBESZ moszkvai emberi jogi mechanizmusának szakértője; valamint a Nemzetközi Jogi Társaság (ILA) szlovéniai tagozatának elnöke.

Prof. Dr. Vasilka Sancin

Munkásságáról bővebben

Vasilka Sancin a Ljubljanai Egyetem Jogi Karának nemzetközi jogi professzora, a Nemzetközi Jogi Tanszék vezetője és a Nemzetközi Jogi és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének igazgatója. Tagja (2022-2025) az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tanácsadó bizottságának, valamint tagja és alelnöke (2019-2022) az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának. Többek között az Emberi Jogok Európai Bíróságának ad hoc bírája; az EBESZ Békéltető és Választott bíróságának (EBESZ) választott bírója és elnökségi tagja; az EBESZ moszkvai emberi jogi mechanizmusának szakértője; a Nemzetközi Jogi Egyesület (ILA) szlovéniai tagozatának elnöke és az ILA nemzetközi migrációval és nemzetközi joggal foglalkozó bizottságának társelnöke. Tagja a szlovén kül- és Európa-ügyi miniszter stratégiai tanácsának is.

Eredmények

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelünkben megosztjuk az aktuális kutató- és publikációs munkákat, tájékoztatunk közeledő eseményekről és betekintést adunk a nálunk folyó projektekbe.

Scroll to Top