Keresés
Close this search box.

Professzori profil

Bemutatkozás

Paweł Czubik a krakkói Közgazdaságtudományi Egyetem jogi professzora és a Nemzetközi Közjogi és Európai Jogi Tanszék vezetője. A lengyel Legfelsőbb Bíróság rendkívüli felülvizsgálati és közügyek kamarájának zsűritagja. Korábban a Lengyel Országos Közjegyzői Tanács tagja, a Külügyminisztérium jogi tanácsadó bizottságának tagja volt. A Szejm elnöke által kinevezett, alkotmánybírósági kérdésekkel foglalkozó szakértői csoport tagjaként dolgozott. Az EJEB ad hoc bírája volt. Lengyelországban, Ukrajnában és Magyarországon számos díjjal tüntették ki.
Affiláció: Egyetemi professzor, Krakkói Közgazdaságtudományi Egyetem, Lengyelország

Prof. Dr. Paweł Czubik

Munkásságáról bővebben

Paweł Czubik professzor elsősorban a nemzetközi közjog, különösen a nemzetközi gazdasági jog és a konzuli jog, valamint a nemzetközi magánjog, a nemzetközi polgári eljárásjog és a közjegyzői forgalom egyes kérdései terén tevékenykedik. A Külügyminisztérium, az Európai Bizottság, a közös bíróságok és a külföldi diplomáciai képviseletek gyakran kérték fel konzuli és külügyi jogi szakértőként. A Nemzeti Tudományos Központ (NCN) szakértője volt, és többször ült az NCN bizottságaiban, többek között elnökként. A lengyel szejm kutatási irodájának szakértője volt többek között a konzuli jogról szóló törvény (2015) és a külszolgálati törvény (2017) kapcsán. Közel 350 tudományos publikáció szerzője a konzuli jogról, és mintegy 50 (bíróságok vagy közigazgatási szervek által megrendelt) szakértői vélemény szerzője. A „PWPM” [Problems in Contemporary International, European and Comparative Law] című évfolyam főszerkesztőjeként dolgozott (2003-2014).

Eredmények

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelünkben megosztjuk az aktuális kutató- és publikációs munkákat, tájékoztatunk közeledő eseményekről és betekintést adunk a nálunk folyó projektekbe.

Scroll to Top