Keresés
Close this search box.

70 éves az Emberi Jogok Európai Egyezménye: a Közép-európai narratíva

Az Emberi Jogok Európai Egyezménye (EJEE) hatálybalépésének 70. évfordulója alkalmából a Közép-Európai Akadémia és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet 2023. június 15-16-án Budapesten tudományos nemzetközi konferenciát szervez „70 éves az Emberi Jogok Európai Egyezménye: a közép-európai narratíva” címmel, amelyre tisztelettel meghívjuk Önt.

Az EJEE 1953. szeptember 3-án lépett hatályba, és azóta Európa számtalan változáson ment keresztül és végeláthatatlan kihívással nézett szembe: környezeti problémák, rendszerváltás a posztszocialista államokban, az internet térhódítása, migráció, a Covid-19 világjárvány, az orosz-ukrán háború stb. Nem meglepő tehát, hogy a folyamatosan változó társadalmak korában könnyen adódik a kérdés: Hogyan tud egy 70 éves egyezmény hatékony védelmet nyújtani az emberi jogok számára, és hogyan tud még mindig élő instrumentumként funkcionálni? A konferencia célja, hogy bemutassa az EJEE vitathatatlan reakcióképességét és modernitását, hangsúlyt fektetve az Emberi Jogok Európai Bíróságának értelmezési módszereire, és a közép-európai országokra (azaz a Cseh Köztársaságra, Horvátországra, Magyarországra, Lengyelországra, Romániára, Szerbiára, a Szlovák Köztársaságra és Szlovéniára).

Kérjük, ossza meg cikkünket a kedvenc csatornáján, vagy küldje el ismerősk.

Facebook
X
LinkedIn

Hasonló bejegyzések

A Közép-európai Akadémia 2024. június 13-14-én „Fortifying Europe: Selected discussions on Common Security and Defence”…

A Közép-európai Akadémia 2024. június 7-én „Instruments for preserving the unity of family businesses and…

A Közép-európai Akadémia 2024. március 21-22-én „Federalism and the Future of the Diverse EU” címmel…

Scroll to Top