Keresés
Close this search box.

Instruments for preserving the unity of family businesses and agricultural assets – perspectives of legal history

A Közép-európai Akadémia 2024. június 7-én „Instruments for preserving the unity of family businesses and agricultural assets – perspectives of legal history” címmel konferenciát rendez a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, a Közép-európai Összehasonlító Jogi Egyesület, és a Magyar Összehasonlító Jogi Egyesület közreműködésével. 

A konferencia jogtörténeti szempontból vizsgálja a családi mezőgazdasági vagy üzleti vagyon egységének megőrzésére használt eszközöket. A cél a különböző államokban a családi vagyon feldarabolódásának megakadályozására, a vállalkozás családi jellegének megőrzésére és családi kézben tartására alkalmazott technikák azonosítása. Ezek létrejöhetnek szabályozással (a jogalkotó által), szerződéssel vagy vagyonkezelési struktúrákkal. A konferencia és a kutatás alapvető célja a lehetséges történelmi modellek azonosítása, és mindaz, ami jogszerűen átültethető a 21. századi jogba.

Kérjük, ossza meg cikkünket a kedvenc csatornáján, vagy küldje el ismerősk.

Facebook
X
LinkedIn

Hasonló bejegyzések

A Közép-európai Akadémia 2024. június 13-14-én „Fortifying Europe: Selected discussions on Common Security and Defence”…

A Közép-európai Akadémia 2024. március 21-22-én „Federalism and the Future of the Diverse EU” címmel…

A Közép-európai Akadémia 2024. március 7-8-án „Shielding Tomorrow: Csdp and Defence Developments in Central Europe”…

Scroll to Top