Keresés
Close this search box.

Professzori profil

Bemutatkozás

Ügyvéd, a Varsói Ügyvédi Kamara tagja, egyetemi docens (Varsói Egyetem), a Varsói Egyetem Jogi és Közigazgatási Karának Nemzetközi Büntetőeljárási Tanszékének vezetője. Prof. Pawelec szakterülete a kereskedelmi jog, a polgári jog, a büntetőjog és a büntetőeljárás határterületén felmerülő ügyek, különösen a gazdasági bűncselekmények, a vállalati büntetőjogi felelősség, az előzetes letartóztatás, a tőzsdei és adóügyi bűncselekmények, a vállalati egységek és képviselőik jogi érdekeinek védelme, a fiatalkorúak védelme és a kiadatási eljárások.

Prof. UW Dr. Szymon Pawelec

Munkásságáról bővebben

Ügyvéd, a Varsói Ügyvédi Kamara tagja, egyetemi docens (Varsói Egyetem), a Varsói Egyetem Jogi és Közigazgatási Karának Nemzetközi Büntetőeljárási Tanszékének vezetője. Prof. Pawelec szakterülete a kereskedelmi jog, a polgári jog, a büntetőjog és a büntetőeljárás határterületén felmerülő ügyek, különösen a gazdasági bűncselekmények, a vállalati büntetőjogi felelősség, az előzetes letartóztatás, a tőzsdei és adóügyi bűncselekmények, a vállalati egységek és képviselőik jogi érdekeinek védelme, a fiatalkorúak védelme és a kiadatási eljárások. Prof. Pawelec több mint hetven publikáció szerzője lengyel, európai és nemzetközi témákban a büntetőjog és a kereskedelmi jog területén. A publikációk listája a következő címen érhető el: https://wpia.uw.edu.pl/pl/pracownicy/szymon-jerzy-pawelec. Folyékonyan beszél angolul, emellett németül és oroszul is.

Eredmények

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelünkben megosztjuk az aktuális kutató- és publikációs munkákat, tájékoztatunk közeledő eseményekről és betekintést adunk a nálunk folyó projektekbe.

Scroll to Top