Keresés
Close this search box.

Professzori profil

Bemutatkozás

Ügyvéd, a varsói ügyvédi kamara tagja. A Háborús Tanulmányok Egyetem jogi és közigazgatási karának docense és dékánja. A WSU szenátusának tagja. A II. János Pál Katolikus Egyetem jogi és kánonjogi szakán végzett, valamint a Külügyi Akadémia – Diplomácia Háza éves diplomáciai programjának negyedik évfolyamán. Az Összehasonlító Tanulmányok Központjának társalapítója. Vezette a jogi tanulmányok programjának létrehozását a katonai akadémián. 2022 óta tagja a védelmi miniszter által a védelmi minisztérium és a Védelmi Nemzetközi Jogi Tanulmányok Intézete közötti kétoldalú kapcsolatok tervezésével és végrehajtásával megbízott csoportnak.

Prof. Dr. Marzena Toumi

Munkásságáról bővebben

Marzena Toumi mind szakmai (ügyvédi), mind tudományos munkája során jelenleg többek között a migrációs joggal foglalkozik, beleértve a hazájukat különböző okokból elhagyni kényszerült emberek emberi jogait. Nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a külföldieknek nyújtott jogi segítségnyújtás terén. Emellett az arab államok rendszerei és joga is évek óta kutatási érdeklődési körébe tartozik. Számos tanulmány és tudományos cikk szerzője ezen a területen. Az Összehasonlító Tanulmányok Központjának alapítója, és az egyesület megalakulása óta (2014) alelnöke és pénztárosa. Tudományos pályafutása során a Nemzetbiztonsági Kar tudományos dékánhelyetteseként, majd a Jogi Intézet igazgatójaként, jelenleg pedig az Állam- és Jogtudományi Kar dékánjaként tevékenykedik. Emellett a Jogtudományi Diszciplináris Tanács elnöke.

Eredmények

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelünkben megosztjuk az aktuális kutató- és publikációs munkákat, tájékoztatunk közeledő eseményekről és betekintést adunk a nálunk folyó projektekbe.

Scroll to Top