Keresés
Close this search box.

Professzori profil

Bemutatkozás

Marie Beyrich a Regensburgi Egyetem posztdoktori kutatója, szakterülete a német alkotmányjog, a közigazgatási jog és az európai jog. Nemrég fejezte be sikeresen disszertációját, és jelenleg habilitál. Kutatásainak középpontjában az EU-n belüli égető kérdések állnak, amit jól példáz a családegyesítési jog gyakorlati megvalósításáról szóló empirikus, jogszociológiai tanulmánya.
Affiláció: Kutató, Regensburgi Egyetem, Németország

Dr. Marie Beyrich

Munkásságáról bővebben

Marie Beyrich a Regensburgi Egyetem posztdoktori kutatójaként az EU előtt álló kritikus jövőbeli kihívásokkal foglalkozik, például az EU keleti bővítése miatt szükséges reformokkal. Disszertációjában a családegyesítéshez való jog gyakorlati megvalósítására összpontosított, empirikus, jogszociológiai elemzést végezve. Ez az interdiszciplináris tanulmány az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés kérdéseit vizsgálta, és bizonyította elkötelezettségét az olyan kutatások előmozdítása iránt, amelyek az EU-ban és tagállamaiban felmerülő kihívásokkal foglalkoznak.

Eredmények

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelünkben megosztjuk az aktuális kutató- és publikációs munkákat, tájékoztatunk közeledő eseményekről és betekintést adunk a nálunk folyó projektekbe.

Scroll to Top