Keresés
Close this search box.

Demográfia kihívások – jogi válaszok

A kutatási célról bővebben

A csoport kutatási célja a demográfiai változások makrogazdasági hatásainak vizsgálata; a családok és a családpolitika helyének meghatározása a demográfiai válság leküzdésében; a családpolitikai kihívások és a közép-európai családpolitikai helyzetkép áttekintése; a családjogi és az egészségügyi jogi szabályozás szerepe a családok és gyermekek védelme és a gyermekvállalás erősítése, a demográfiai problémák javítása érdekében.

A csoport munkáját szakmai tanulmányok írásával további 10 fő „külsős” kutató segíti Lengyelországból (1 fő), Magyarországról (7 fő), Spanyolországból (1 fő), Szerbiából (1 fő).

A kutatócsoport professzorai

Konferenciáink

A Közép-európai Akadémia 2024. február 22-23-án „Normative aspects of family protection and family development -international perspective” címmel konferenciát rendezett a […]

A Közép-európai Akadémia 2023. október 5-6-án „Demographic Issues and Solutions in Europe” címmel konferenciát rendezett a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi […]

Más eredményeink

No results found.

Hírlevél feliratkozás​

Hírlevelünkben megosztjuk az aktuális kutató- és publikációs munkákat, tájékoztatunk közeledő eseményekről és betekintést adunk a nálunk folyó projektekbe.

Scroll to Top