EN

Gyere hozzánk
kutatni!

Szeretnél igazi betekintést kapni az összehasonlító jog körüli kutatási és publikációs munkákba?
Tanulnál azoktól, akiket a szakma a legjobbjainak tartja?
Ismerkednél, hálozatot építenél, perspektívákat keresel?
Akkor jelentkezz Junior Programunkba!

Miért legyél nálunk gyakornok?

Úgy érted, amellett, hogy nálunk széles betekintést nyerhetsz az aktív és átfogó kutatói és publikációs folyamatainkba?

Egyedülállóak vagyunk

Magyarország egyetlen jogi intézménye vagyunk, ahol az összehasonlító jog területén átfogó kutatások valósulnak meg. Büszkék vagyunk arra a sok nemzetközileg elismert kutatóra és jogtudósra, akik évek óta velünk dolgoznak.

Modern környezet

Fiatal és nemzetközi szervezet révén nálunk biztosan nem fogsz unatkozni! Sok közösségi rendezvényt szervezünk, és folyamatosan ápoljuk a kapcsolatokat a kutatóinkkal.

Komoly szakmai háttér

Széles kapcsolati és kutatási hálózattal, illetve szakmailag elismert tudásbázissal rendelkezünk, így nálunk pillanatok alatt a modern jogtudomány közösségének tagjává válsz.

Sokkal több, mint jog

Nálunk nem fogsz sokat egy helyben ülni: A jogi munkáink mellett nyelvi képzést is kínálunk, és lehetőséget kapsz arra, hogy saját ambícióidnak megfelelően bekapcsolódj a publikációs illetve kutatómunkába.

A gyakornoki programról bővebben

A CEA nemzetközi környezete kiemelkedő lehetőségeket biztosít a gyakornoki programba bekapcsolódó doktoranduszok számára, betekintést nyújt a kutatói és publikációs folyamatokba az összehasonlító jog különböző témáin keresztül. A négy fő tanszék a közjog, a magánjog, a nemzetközi és uniós jog, valamint a tudomány és kutatóhálózat.

Az angol nyelvű gyakornoki program hallgatói betekintést nyernek az összehasonlító jog közép-európai professzorainak és kutatóinak tevékenységébe, és proaktív részvételükkel támogatják munkájukat. A gyakornokok kisebb kutatási tevékenységekben vesznek részt, és bekapcsolódnak a CEA egyéb különböző tevékenységeibe.
Ennek keretében a gyakornokok többek között szakirodalmat gyűjthetnek, közreműködhetnek kutatási jelentések megírásában, tudományos cikkeket írhatnak és publikálhatnak.
A gyakornoki program során megszerzett ismeretek nagyban hozzájárulnak a jelölt kutatási és szakmai előrehaladásához, valamint a PhD-program során megszerzett képesség-kompetenciákhoz.

Oxygen Icon Box

Helyszín: Budapest

Oxygen Icon Box

Jelentkezési határidő: hamarosan

Oxygen Icon Box

A programról: 4 éves, angol nyelvű gyakornoki program a CEA szervezésében

Oxygen Icon Box

Részletes tájékoztató elérhető: Ezen a linken

Élménybeszámolók

Rebecca Hassanova

PHD hallgató

A CEA egy ugródeszka a professzionális életbe!

Ivan Jokanovic

PHD hallgató

Tanulj és dolgozz, és minden a helyére kerül!

Zsófia Nagy

PHD hallgató

Ne félj kérdezni, mert a CEA-n egy szuper csapat vár!

Rebecca (SK) beszámolója

Felvidéki, 29 éves magyar vagyok. A pozsonyi Comenius Egyetemen...

Ivan (SRB) beszámolója

Szerbiából származom, és Újvidéken végeztem a jogi karon.

Zsófia (SK) beszámolója

Szlovákiai magyar vagyok és szlovák nyelven végeztem a jogot Pozsonyban.

CEA Junior Program

Jelentkezz most a CEA Junior Programba!

Oxygen Icon Box

Helyszín: Budapest

Oxygen Icon Box

Határidő: hamarosan

Oxygen Icon Box

Jelentkezési forma: önéletrajzzal, és egy 2 oldalas motivációs levéllel

Tarts velünk te is!

Életképek a CEA Juniorjaitól

Biztosan kíváncsi vagy arra, milyen élmények várnak rád a Junior Programunkban.

Kedvcsinálóként megkértük a mostani gyakornokainkat, meséljenek arról, milyen álmokkal, elképzelésekkel érkeztek, miket tanulnak itt nálunk és mi az, amit neked is tudnod kell, ha Junior Programunkba jelentkezel.
Elolvasom »

Gyakran Ismételt Kérdések

Nekem való-e a program?

Igen, amennyiben szeretsz tanulni és más kultúrákkal ismerkedni! Hozzánk hat országból - Lengyelországból, Szlovákiából, Csehországból, Szlovéniából, Horvátországból és Szerbiából érkeznek a fiatalok és a professzorok is, így jó, ha szeretsz másokkal találkozni, beszélgetni, egymástól tanulni.

Kapok-e segítséget a jelentkezéshez, a dokumentumok összeállításához?

Igen, természetesen! Lesz egy segítőd, aki az adminisztratív feladatokban segít, hiszen mi tudjuk, hogy mindenhol más és más a rendszer.
A lakás miatt sem kell aggódnod: Ha bérelni szeretnél egy helyet, akkor abban is segítünk, szerződéskötésben is és adminisztratív módon is.

Milyen szakmai lehetőségek várnak rám?

A Central European Academy egyik legnagyobb célja, hogy minél szélesebb körben és minél több szempontból közelítse meg a modern kor jogi kérdésköreit. Ez egy nagyon izgalmas és színes munka, amely során nívós szakmai rendezvényeken neves nemzetközi előadókkal találkozhatsz, publikálási lehetőséget biztosítunk, és minden saját elképzelésedben támogatunk, ha például nyári egyetemeken szeretnél részt venni.

Milyen Budapesten élni és milyen szabadidős lehetőségeim vannak a magyar fővárosban?

Az eddigi Juniorok tapasztalatai alapján is kijelenthetjük, hogy Budapesten minden lehetséges! Mindegy, hogy pezsgésre vagy nyugalomra, modern vagy történelmi építészetre, szép parkokra vagy gőzölgő termálfürdőkre vágysz: a magyar főváros tárt karokkal és számtalan kulturális és kulináris lehetőséggel vár téged! Itt minden hobbinak hódolhatsz, sportolhatsz, múzeumokba és koncertekre járhatsz, kirándulhatsz, fürödhetsz vagy hegyet mászhatsz. És ne felejtsük el megemlíteni a város fergeteges, színes éjszakai életét , ami méltán messze földön híres… ;)

Több információt Budapestről itt találsz: https://www.bigbustours.com/hu/budapest/top-10-program-budapesten

Milyenek a CEA-n a hétköznapok?

A Juniorok minden nálunk működő és szerveződő projektbe betekintést nyernek, legyen szó konferencia szervezésről, publikálásról vagy akár kutatómunkáról. Nálunk egy jó hangulatú, kreatív, fiatalos és profi közösség vár. Ha van saját szakmai elképzelésed, célod, akkor annak megvalósításában ezer örömmel támogatunk. A Juniorok egymás között pedig sok programot szerveznek, így nem kell attól félned, hogy magányos leszel. Ha hozzánk jössz, része leszel a CEA családjának, és ahogyan ezt a családokban szokás, gyökeret biztosítunk a jó munkához és a továbbtanuláshoz, és szárnyat, hogy azzá válhass, aki lenni szeretnél.

Van párom, külföldön él. Összeegyeztethető a program a magánéletemmel?

Abszolút, erre is van megoldás! Budapest kitűnő közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, Európa minden irányába, így a gyakori utazások és látogatások nem jelentenek problémát. Mi pedig, amiben csak tudunk, segítünk neked, hogy a magánéletedet és az itteni tanulmányaidat össze tudd egyeztetni.

Lesz-e mentorom, supervisorom?

Igen! Lesz, mert tudjuk, hogy főleg az elején rengeteg kérdés merülhet fel benned. Ahogyan már mondtuk, nem vagy egyedül, mindig lesz kihez fordulnod.

Fedezi az ösztöndíjam a megélhetésemet?

Mindenképp. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy szépen lehet ebből az összegből megélni, és biztosan fedezi az ösztöndíjunk a lakhatást, az utazást, és a mindennapi megélhetést.

Folytathatom-e a saját témáimban a kutatást?

Igen, sőt, mi nagyon örülnénk is neki, hiszen pont ez az egyik küldetése a Central European Academy-nek: összekötni az egyetemeket és aktív kutatással erősíteni egymást. Ha tehetjük, fogunk hozzád alkalmazkodni, és ha azt látjuk, hogy egy-egy szakterület jobban érdekel, vagy jelzed, hogy kipróbálnád magad itt-ott, akkor is számíthatsz ránk. Kutatómunkádban pedig azzal támogatunk, hogy rendelkezésedre bocsátjuk az összes publikált anyagunkat (képzelj el egy hatalmas jogi könyvtárat…).

Segítenek-e abban, hogy a Junior Program után merre induljak tovább?

Természetesen. Akár szeretnél egyetemi környezetben maradni, akár másfelé visz az élet: szívesen segítünk az új út megtalálásában és nagyon örülnénk, ha a Junior Program után is tartanánk a kapcsolatot.

Előtted a jövőd - ragadd meg!

Junior Programunk egyik legnemesebb célja, hogy ösztöndíjasainknak sokféle lehetőséget szeretnénk kínálni. Nálunk mindenki, aki nyitott rá, valódi támogatást és perspektívát kap, hogy aztán a program lejárata után továbbléphessen saját, a számára igaz szakmai útján.
Kövessen minket ezeken a felületeken is:
Név: Közép-európai Akadémia

Rövid név: KEA

Adószám: 19359711-1-43

Közösségi adószám: HU19359711

Nyilvántartási száma: Oktatási Hivatal FNYF/419-4/2023

Székhely: 1122 Budapest, Városmajor utca 12-14.
CEA Copyright © 2022
frame-expand
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram