Search
Close this search box.

Professor profile

About

A CEA stratégiai igazgatójaként felel az Akadémia szakmai programjaiért, a fiatal és idősebb kutatókkal való kapcsolattartásért és a CEA Publishing működéséért.

Prof. Dr. János Ede Szilágyi

More about work

Szilágyi János Ede a Közép-európai Akadémia (CEA) megalakulásának évétől látja el annak stratégiai irányítását, amely Akadémia létrehozásában kardinális szerepet is játszott. A CEA-ban betöltött tisztsége melett a Miskolci Egyetem jogi karának tanszékvezető professzora is, ahol kutatási területei a környezetvédelem és a természeti erőforrások jogi szabályozásához kötődnek.

Szilágyi János Ede jogi tanulmányait a Miskolci Egyetemen végezte, itt szerezte PhD fokozatát és habilitációs címét is. Munkatapasztalatai is a Miskolci Egyetemhez kötik már szakmai pályájának kezdetétől. Ezen túlmenően, 2019 és 2024 között igazgatóként látta el a Budapest székhelyű köz-kutatóintézet, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet vezetését.

Alapító progfesszora a Közép-európai Professzori Hálózatnak és a Közép-európai Junior Programnak, valamint társalapítója a CEA Publishing kiadónak. A Miskolci Egyetem Doktori Iskolájának ún. Közép-európai Összehasonlító Jogi PhD-képzésének felelős vezetője. Felelős szerkesztője több folyóiratnak és könyvsorozatnak, többek között: Journal of Agricultural and Environmental Law, Central European Journal of Comparative Law, Law, Identity and Values, Studies of the Central European Professors’ Network, Legal Studies on Central Europe, Legal Heritage. Az European Public Law Organization igazgatóságának tagja, a Comité Européen de Droit Rural magyar helyettes delegáltja, és a Central European Association for Comparative Law nemzetközi szövetség International Scientific Advisory Body-jának elnöke.    

Results

Newsletter subscription

In our newsletter, we share current research and publication work, inform you about upcoming events and give you an insight into our ongoing projects.

Scroll to Top